Skip to main content

Pomoč pri izbiri

Kako izbrati pravi nadstrešek ?

Avtomobilski nadstreški so nadomestilo klasične garaže, ter optimalno varujejo prostor oz. vozilo pod nadstreškom pred vremenskimi vplivi.

Glede namembnosti ali prostora, ki je namenjen za postavitev nadstreška se stranke odločajo med nadstreški na 4ih ali več stebrih ter konzolnimi nadstreški (enostransko vpetje). Največkrat uporabljena materiala za izdelavo nadstreškov sta les ter železo oziroma jeklo. Vedno bolj pa se uveljavljajo tudi aluminijaste konstrukcije zaradi boljših lastnosti kot predhodno omenjenjeni materiali.

Prednost aluminijastih nadstreškov je izredno lahka konstrukcija, konstrukcija je gladka, brez nepravilnosti ter ni možnosti korozije. Aluminijasta konstrukcija je po 10 in več letih brez vidnih sprememb, kar pa je najpomembnejše ni potrebnega vzdrževanja.   

 

Kakšno visoko gredo izbrati ?

Ob poplavi ponudnikov ter različnih produktov smo kupci ponavadi v dilemi kaj je tisto kar potrebujemo. Glede na naše izkušnje so najboljša izbira visoke grede iz masivnega lesa. Priporoča se debelino letvic vsaj 3 cm. Najpomembnejša pa je izbira pravega lesa za sestavo visoke grede. Najboljša izbira je les iglavcev in sicer bor ali macesen. Pogojno tudi smerekov les, katerega slabost je iztekanje smole tudi po končni obdelavi ter slabša trdnost lesa. Več o visokih gredah si lahko pogledate na sledeči povezavi .